За Нас
Черешовата градина на Земенския производител Кирил Антов е създавана в продължение на 15 години в землището на с. Соволяно, обл. Кюстендил. Комасирани са общо 100 дка земи, на които са засадени следните сортове череши: Бигаро Бюрла, Ранна черна, Козерска, Стефания, Лапинс, Сънбърст, Регина, Суит Харт, Стела, Бинг, Ван, Стакато и други. Освен черешите има разни сортове сливи.
Cherries.bg

Черешовата градина е първата в България сертифицирана био (органик) градина. От създаването досега се сертифицира от фирмата Кю Сертификейшън, а в момента от филиал на италианската фирма ЕкоГрупо Италия.

    Пласирането на черешите е насочено предимно към:
  • - “Ековита” ЕООД, дъщерна фирма на третата в света и първа в Европа фирма за производство на биологични продукти, която ги продава на външния пазар и у нас,
  • - фирма “Струма фрут “ ООД, която суши черешите и ги продава основно в големите вериги в България, а също и за износ,
  • - фирма “Серена”, за сушене,
  • - малки други фирми, магазини и граждани

КОНТАКТИ

Не се колебайте да се свържете с нас!

От началото на създаването на градината са спазвани стриктно всички предписания, правила за екологичното й поддържане. Всички пръскания, торене, обработки са правени с разрешени препарати, торове и др. от съответните органи.

За тези години беше натрупан много голям опит. Благодарение на компетентните и навременни грижи на нашия агроном Камен Шукеров градината постепенно растеше и придобиваше много приятен и красив външен вид.

С постоянните грижи на собствениците, както и на трудолюбите местни работници се справяме много добре и се надяваме да се затвърдим като една от най-реномираната и успешна био градини в България.

Имаме и много добра помощ и разбиране от страна кметa на гр. Кюстендил, фонд Земеделие, областна служба на фонд “Земеделие”, Министерсво на земеделието, други служби, голямата и своевременна помощ на кмета на с. Соволяно и хората от селото.

Всяка година фирмите купувачи правят изследване на извадки на черешите от градината и се правят анализи за наличието на непозволени и недопустими вещества в почвите и в плодовете.

Абонирайте се за нашият информационен бюлетин